poniedziałek, 16 stycznia 2012

Kuchnia firmowa

Kuchnia firmowa w wielu instytucjach i urzędach traktowana po macoszemu, nie zaplanowana, źle zagospodarowana. Często mianem kuchni nazywana jest samotnie ustawiona szafka pod zlewozmywak i czajnik.
Jednakże coraz większe grono pracodawców widzi potrzebę zaprojektowania eleganckiej kuchni, do której śmiało można by zaprosić ważnych kontrahentów.
Kuchnia, którą prezentuję dzisiaj mieści się w dużej firmie zlokalizowanej pod Poznaniem. 
Kolory – białe, lakierowane fronty oraz ciemne blaty i płyty na ścianę tworzą elegancką i wygodną przestrzeń.




Poza zlewozmywakiem znalazło się miejsce na zmywarkę do naczyń, zaplanowałam także niewielką,dwupolową płytę ceramiczną. 
Na długim blacie roboczym ustawiony został ekspres do kawy, kuchenka mikrofalowa oraz czajnik.


W kuchni zaaranżowałam także stół na sześć osób.
W tej konkretnej sytuacji miałam do dyspozycji dużą przestrzeń przewidzianą na kuchnię – ale również mniejsze aneksy można ergonomicznie zaprojektować. A jeżeli jest z tym problem – pora na wizytę architekta!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz